Velden zijn niet correct ingevuld
+31 (0)528 23 00 88
Visual 1

Wat doen wij?

Wat doet Omega Beheer voor u?

Omega Beheer is een financiële dienstverlener die inkomens en vermogens van personen beheert. Het bedrijf, dat in 1987 is opgericht, heeft vestigingen in Hollandscheveld, Nunspeet en Deventer. De organisatie is gespecialiseerd in Budgetbeheer, Bewindvoering, Mentorschap en Ondercuratelestelling. Inmiddels werken er bij Omega Beheer zo’n vijftig mensen.

Geen enkele (verplichte) binding met organisaties, wij zijn onafhankelijk

Omega Beheer helpt mensen niet alleen bij financiële zaken, maar ook bij zorggerelateerde vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. De organisatie is onafhankelijk en heeft geen enkele binding met organisaties.

Financieel beheer vindt meestal plaats in de vorm van bewindvoering. De bewindvoerder van Omega Beheer kan aan het werk nadat de kantonrechter een beschikking heeft gegeven.

Daarnaast is er de mogelijkheid van een ondercuratelestelling (een zwaardere vorm dan een onderbewindstelling) en de mogelijkheid van het verlenen van een algemene volmacht (een lichtere vorm dan een onderbewindstelling). Verschillende vormen van dienstverlening, altijd en in elke situatie passend!

Altijd toezicht door de kantonrechter op ons werk

Bij onderbewindstellingen en ondercuratelestellingen vindt toezicht op de werkzaamheden van Omega Beheer plaats door de kantonrechter. Een bewindvoerder heeft vrijwel uitsluitend te maken met het financiële beheer van de betrokkene, terwijl een mentor of curator daarnaast ook belast is met de persoonlijke belangenbehartiging. Hierbij valt te denken aan vraagstukken over wonen, verzorging en verpleging.