Velden zijn niet correct ingevuld
+31 (0)528 23 00 88

AVG verklaring

Privacy verklaring

 

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wet ingegaan. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Graag leggen wij uit wat deze wet voor uw gegevens bij Stichting Omega Beheer betekent.

 

Meer zeggenschap

U krijgt meer te zeggen over uw gegevens en uw privacy. Wij moeten aan bepaalde dingen verplicht meewerken. U mag bijvoorbeeld uw gegevens bekijken, veranderen, laten wissen of laten doorsturen. Wel moet er daarbij rekening gehouden worden met de verantwoordelijkheid en bevoegdheid die de Rechtbank aan Stichting Omega Beheer heeft gegeven. U mag bijvoorbeeld niet eisen dat wij gegevens van u wissen welke noodzakelijk zijn om onze taak als bewindvoerder, curator of mentor goed uit te kunnen blijven oefenen.

 

Wat doen wij met uw gegevens

Stichting Omega Beheer is verantwoordelijk voor uw gegevens. En wij voelen ons ook verantwoordelijk. De volgende dingen doen wij met uw gegevens:

  • Wij verwerken (behandelen) alleen de gegevens die wij ook echt nodig hebben voor ons werk.
  • Alleen medewerkers van ons die ook echt uw gegevens nodig hebben om hun werk voor u te kunnen doen kunnen uw gegevens bekijken. Iedereen die bij ons werkt heeft een geheimhoudingsplicht.
  • Hebben wij uw gegevens niet meer nodig? Dan wissen wij deze zodra de wettelijke bewaartermijn voorbij is.
  • Wij beveiligen uw gegevens en de toegang er naar toe goed. Wij willen misbruik voorkomen.
  • Gaat er toch iets mis? Dan volgen wij een zorgvuldige procedure. Als er een risico is dat uw gegevens zijn ‘gelekt’ zijn dan vertellen wij dat ook aan u.