Velden zijn niet correct ingevuld
+31 (0)528 23 00 88
Visual 5

Mentorschap

Mentorschap: ondersteuning bij zorggerelateerde vraagstukken

Bij Mentorschap wordt de klant ondersteund bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Financiën en zorggerelateerde vraagstukken houden heel vaak verband met elkaar en daarom wordt Mentorschap vaak gecombineerd met Bewindvoering. Bij Mentorschap telt altijd de mening van de betrokkene zelf, familie en het personeel van de zorginstelling mee.

Wij werken met professionele zorgconsulenten

Om goed Mentorschap te kunnen bieden bij zorggerelateerde vraagstukken hebben wij gespecialiseerde zorgconsulenten in dienst. Een zorgconsulent heeft de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening of een soortgelijke opleiding afgerond. De zorgconsulent woont onder meer zorgbesprekingen bij, denkt mee over de woonplek van de klant en voert zelf gesprekken daarover met de klant.

Dankzij de zorgconsulenten bent u ervan verzekerd dat er meer aandacht is voor het zorgaspect van cliënten. De zorgconsulenten bieden professionele ondersteuning waar dat nodig is. Voor zover het van toepassing is blijven de financiën altijd geregeld door de Bewindvoerder. Elke professional doet waar hij/zij goed in is om de klant zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Altijd een zorgconsulent bij u in de buurt

Met de komst van de zorgconsulenten is de kwaliteit van de dienstverlening bij Omega Beheer verder verbeterd. Inmiddels zijn er zes zorgconsulenten in dienst bij ons bedrijf, die elk hun eigen regio onder beheer hebben. Zo weet u zeker dat er altijd een zorgconsulent bij u in de buurt is!

Sinds 2011 is het tevens mogelijk alleen mentorschap bij ons te regelen, zonder de combinatie met Bewindvoering.

Download hier het formulier dat u helpt bij een verzoek tot bewindvoering en/of instelling van mentorschap:

Formulier bewindvoering en/of mentorschap